Само в 7DniBansko.bg

Вкусът на истинското Банско е в “Мацурева механа”! И запомнете, не поръчвайте преди да ви препоръчат

7 Dni Bansko14.04.20171440

Банско отново е курорт, пълен с туристи. Великденските празници не оставиха и една празна стая в хотелите. Механите и ресторантите непрекъснато получават резервации.

Има обаче едно място, където сега можете да усетите вкуса на истинското Банско – “Мацурева механа”. Построена в началото на 90-те години, тя е една от първите в курорта. Носи името на своите стопани семейство Мацуреви.

Посетете я, за да разберете как една фамилия пази честта си, като гарантира с нея пред клиентите си, че хапват най-вкусното, което може да им предложи някой. И пият най-качественото, разбира се.

И тъй като са Великденски празници, задължително заложете на приготвеното на момента агнешко. Коричката му е един път! А дроб-сърмата е по семейна рецепта.

Преди това обаче, докато си пиете ракията, не подминавайте две неща – салатите от зеленчуци, собствено производство, и особено тези с печени чушки. И разбира се невероятните пържени картофки с…яйца. Да, не сте ги яли никъде, но и няма да ги забравите никога, пробвате ли ги веднъж.

Въобще не избирайте в “Мацурева механа”, а оставете сервитьорите да ви препоръчат това, което е за вас. Досега няма излъган от тях клиент.

Над “Мацурева механа” е “Мацурев хан” е построен през есента на 2006г. Комплексът се състои от две отделни къщи за настаняване, едната от които е реновиран паметник на културата. Комплексът е умело и сполучливо съчетание мeжду автентичния дух и традиции на старо Банско и съвременни интериорни решения. Неслучайно къщата за гости печели и 1-во място за къща на годината „BANSKO AWARDS“.

”Мацурев хан” е разположен в подножието на Пирин планина и в сърцето на град Банско. Намира се над църквата “Св.Троица” на 100 метра от централния площад на града и само на 10 минути ходене пеш до първа станция на кабинковия лифт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *