Само в 7DniBansko.bg

Грозно! Българите, спасили щъркели, поискаха помощ от еко-бароните с милионите! Показаха им среден пръст

7 Dni Bansko20.03.2018214352
щъркели

Поредното грозно лице на еко-бароните лъсна със страшна сила! Докато стотина от техните хора се занимават със затрудняване на движението в и без това задръстената ни столица, истинските човеци, обичащи птици и животни се отдадоха на мисия да спасяват щъркели.

Обикновени хорица от български села отвориха къщите си, за да приберат по 5, по 10, по 15 птици, кой колкото може. Наистина уникално. В кампанията обаче не се включи нито една от организациите на екологичните олигарси, получаващи на година стотици милиони точно за това – да пазят застрашени от изчезване птици.

Нещо повече, оказа се, че една от тях е отказала дори логистична подкрепа на човек от каолинско село, алармирал за измръзващи щъркели. Били особено нагли по телефона: В момента нямаме средства по такава програма! А иначе средства техният прокопиев спонсор да трови народа със завода си има!?

Щъркеловата драма от последните дни е пореден повод да си зададем въпроса има ли нужда от еко-организации въобще в България? Пазят горите, но когато горяха тези над Симитли, пожара овладяваха местните хора. Пазят птиците, но когато почнат да умират щъркели, ръка им подават обикновените хора. Когато те управляват Витоша, короядът убива дърветата, когато ги държат далеч от Пирин – имаме прираст.

Виж, трябва ли да се усвои грант, за да спрем я развитието на Банско, я построяване на магистрала, я завод, който ще вдигне на крака някой умрял град, първи сме.

Дано ви преседнат милионите, “зелени” гадове!

И поклон на хората, които отвориха къщите си за щъркелите!

2 коментара

 • Кумба

  21.03.2018 at 15:45

  Със сигорност ще им преседнат милионите , Бог вижда всичко само да не си мислят , че са недосегаеми …!

  Reply

 • Бачи Кики

  23.03.2018 at 19:28

  Ако това е вярно….догодина…пак ги спасявайте- ток, вода, чистене на мръсотията…Да лежат и умират за храна ну кучета, котки, чакали…

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *