Само в 7DniBansko.bg

Бомба! Дясната ръка на Сергей Станишев: Може да се иска импийчмънт за Радев

7 Dni Bansko07.04.2017361

Шефка на кабинета на бившия лидер на БСП Сергей Станишев – Татяна Боруджиева, взриви червените редици късно през нощта.

В гостуването си на Милен Цветков, социалистическата фурия направи на пух и прах не само президента Радев, но и администрацията му. Боруджиева попиля Иво Христов и останалите, че въобще са си подавали носовете при обсъждането на последния скандален законопроект.

“За импийчмънт може да се настоява, когато президентът извърши измяна или наруши Конституцията. Част от внесените по негово нараждане точки в закона за уседналостта са в противоречие с Конституцията, те лишават хора дори като мен от гражданските им права. Ако аз утре отида да преподавам за една година във Франция и след това се върна, ще се окаже, че нямам право повече да гласувам! Има и други такива противоконституционни казуси”, категорична бе Боруджиева.

Позицията и предизвика истински потрес в БСП, откъдето още не спират да се хвалят, че Радев е техен президент.

коментар

  • Райна Чакърова

    08.04.2017 at 3:18

    Тази госпожа много добре знае, че става дума за уседналост само за определен период преди изборите, а не завинаги. Така че, тя манипулира. Законт трябва да посочи периода на уседналост и да има изключение за държавните служители, работещи зад граница и лицата от воръжените ни сили с мисия в чужбина както и членовете на техните семейства. Другите случаи са лични проблеми и подлежат на уседналост.

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *