Само в 7DniBansko.bg

Нещо става в държавата! Вижте какво забрани Делян Пеевски на медиите си

7 Dni Bansko06.04.2017290

Нещо се случва в държавата! А както може и да се очаква сигналите за това дойдоха от обичайния заподозрян – Делян Пеевски.

Вчера депутатът от ДПС е забранил в подчинените му сайтове да се споменава и дума за правната победа на Цветан Василев в Белград. Така банкерът няма да бъде докаран на тепсия на Пеевски, за което настояваше главният прокурор Цацаров.

Очевидно Пеевски е притеснен от нещо, а повече сигнали ще дойдат от броевете на днешните му вестници.

Ето и новината, която корпулентните медии проспаха:

Бившият собственик на КТБ Цветан Василев няма да бъде екстрадиран от Сърбия, а делото по молбата на България отново се връща на първа инстанция.

Това е решението на Апелативния съд в Белград, който разглежда казуса на Василев за втори път в последните 2 години.

Съдът е наредил на първоинстанционния съд да повтори процедурата за установяване на предпоставките за екстрадирането му, съобщи говорителката на Апелативния съд Миряна Пилич пред “Танюг”, цитирана от БТА. Това на практика повтаря решението от март 2015 г. и връща делото на кота нула.

Василев се намира в Сърбия с мярка за неотклонение “подписка” от близо 2 години, когато след затварянето на Корпоративна търговска банка той беше обвинен за източване на 206 млн. лева от трезора.

За да отложи евентуалната екстрадиция, Цветан Василев направи неуспешен опит да получи политическо убежище в Сърбия.

Крайното решение за разрешаване на екстрадицията от Сърбия зависи от министъра на правосъдието.

Това е второто фиаско на делото в Белград. През 2015 г. Висшият съд отново постанови екстрадиция на банкера, а Апелативният съд я отмени за преразглеждане.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *