Само в 7DniBansko.bg

Варна започна освобождението си от Марешки! Ето новината от днес

7 Dni Bansko04.04.2017560
Хора на аптекарския бос Веселин Марешки няма да управляват МБАЛ „Св.Анна“, известна като варненския „Пирогов“, пише “Труд”.
Доктори и персонал си отдъхнаха след проведеното във вторник извънредно общо събрание на акционерите, на което Кирил Кирилов, представител на Министерството на здравеопазването, акционер в болницата със 72%, оттегли от дневния ред точката за смяна на управляващите лица.
В резултат на това МБАЛ „Св. Анна“ ще продължи да се ръководи от Съвет на директорите в състав – доц. д-р Боряна Върбанова, д-р Галин Шиваров и д-р Николай Коларов – изпълнителен директор.
Седмица преди изборите служебният здравен министър Илко Семерджиев вкара в дневния ред точка за подмяната на тричленния борд, съставен от работещи в „Св. Анна“. На тяхно място той поиска да сложи две чиновнички от София, хирургът и управител на Медицински център“Марешки“ д-р Кирил Лозанов и работещият в същия център д-р Стоян Калоянов.
Формалният мотив за рокадата беше, че болницата има борчове.
Община Варна, която има 18.72% дял, и Общинският съвет категорично се обявиха против предлаганата от министър Семерджиев смяна на шефския борд на болницата. Местният парламент се свика на извънредно заседание заради общото събрание на акционерите и против рокадата гласуваха ГЕРБ, БСП и СДС заедно.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *