Само в 7DniBansko.bg

Футболът в Банско умря!

7 Dni Bansko04.04.2017180

9 кръга преди края на 9-ия си сезон при професионалистите, футболистите на Банско вече преспокойно може да се броят за аматьори.

Пропадането и изпадането в небитието на трета дивизия са резултатът на продължаващата вече 3 години странна политика на управление на общинския клуб и фактически ще доведат до затриване на футбола под връх Тодорка. Защото, ако някой ви каже, че е по-добре отборът да се подвизава във „В“ група, отколкото в „Б“ – или ви лъже, или ви смята за идиоти, а най-вероятно и двете. Разбира се, не ви говорим за влизане в елита, но сме убедени, че е авторитетно да имаш тим във второто ниво на най-популярната игра и това е част от имиджа на курорта, шумно окичил се само и единствено покрай ските с титлата „Европейски град на спорта“.

И така, въпреки оптимистичното начало на пролетния полусезон с нов отбор, нова екипировка и късо рамо от общината, „козлите“ записаха 3 загуби от 4 мача, последната от които у дома от „Созопол“ с 0:2. По този начин нашите навъртяха общо 12 поражения, колкото нямаха за пълни 2 кампании, да речем, през 2008/2009 и 2009/2010, когато паднаха всичко на всичко 9 пъти.

В интерес на истината положението нямаше да бъде толкова безнадеждно, ако преките конкуренти на „Банско“ за оставане не бяха на дистанция от 10 точки, а тези над чертата – на 12. Впрочем теоретично светлина в тунела може да се появи, защото реално застрашени от изпадане са всички от 8-о място надолу, но картите така трябва да се наредят, че ние да не спираме да бием, а останалите да не спират да се дънят.

Цялата тази драматична ситуация изглежда още по-потискаща и от пристигащите информации от съблекалнята, че при следваща домакинска загуба всички щели да се спасяват поединично. Твърди се, че треньорът Петко Медвецки, който направи невъзможното да изгради отбор от нищото и да му вдигне гарда, не разговарял с никого и оставката му се подавала от джоба. Бившият директор в школата на „Левски“ бил тотално разочарован от опитните имена в селекцията си и не можел да си обясни на какво се дължи неспособността им да вкарват голове. Безспорна истина е, че хора със стаж в „А“ група и с претенции като Атанас Чепилов, Петър Златинов, Любомир Витанов, Петър Лазаров, Виктор Шишков и Радослав Анев буквално разхождат фланелките, а титулярния вратар и доскорошен капитан Абди Абдиков го е хванала липсата и мистериозно не взема участие в 4 поредни мача.

Изпълнителният директор Йордан Баряков, който е топлата връзка между общината и клуба, също бил обзет от отчаяние. Той обаче получил прилив на настроение и енергия след гръмогласната победа на ГЕРБ на изборите в Банско.

ВЕСТНИК БАНСКО УТРЕ

 

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...