Само в 7DniBansko.bg

Министър Димов направо разсипа Зелените и джендерката им от Германия! Никой досега не им го беше казвал така в очите

7 Dni Bansko09.02.201813420
Нено Димов (2)

Протестите за парк “Пирин” са политически – зад тях стоят партии, които не преминаха 4- процентната бариера за влизане в НС, обяви в предаването “Свободна зона с Георги Коритаров” министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Целта на напрежението, което се създава, е въпросните политически сили да разширят влиянието си, за да спечелят повече гласове на евроизборите през 2019 г. . Това се потвърждава и от присъствието на Ска Келер от Групата на Зелените на последния протест пред МС, посочи Димов.

“Зелените са група в ЕП, те стоят най в ляво, това е екстремната левица. Нямат представителство от България и при всички положения ще се опитат да намерят някакъв вид представителство, дали ще успеят аз съм силно скептичен, но в края на краищата предстоят европейски избори – ще видим. Така че това е основното – влияние, влиянието, което се получава в ЕП дава други лостове за политики, те си имат своето желание за политика.”

Димов определи като политическа опорка твърдението, че ще се застрояват 48% от територията на парк “Пирин”. Тук става дума единствено за изграждане на водохващания за питейни нужди, подчерта министърът. Целта на подобни манипулации е отново да се трупат дивиденти за политически цели и разширяване на влиянието.

“Когато кажете, че ще се застрояват, това е една информация или по-скоро манипулация, която ще увлече хора, защото аз съм сигурен, че сред хората, които излизат на улиците има такива които вярват в това, че 48% могат да бъдат застроени. Не са прочели и не са се информирали по-добре, и това ги притеснява. Политическата опорка няма за цел да каже истината, има за цел да постави определена емоция, за да привлече хора на своя страна. Това е опит да се натрупа допълнителен потенциал, евентуално с цел по-голямо представителство.”

България е на 30-то място в света в класацията по глобален индекс за екологична устойчивост, но в сравнение с друга класация за БВП страната ни е доста по-назад, нареждайки се на около 70-та позиция, каза още Димов. Затова според него трябва да се намери баланс между опазването на околната среда и развиване на икономиката. “Балансът означава, че трябва да имаме изпреварващо нарастване, миналата година 4% – това трябва да бъде засилено, на БВП. Защото хората живеят добре, когато и икономически и от гледна точка на околната среда има равновесие. Виждаме, че всичко, което дава някакво икономическо развитие е блокирано.”