Само в 7DniBansko.bg

Шарън Стоун получи инсулт! Казаха й, че има 5 процента шанс да оживее и никакъв да е отново нормална! И…

7 Dni Bansko04.02.2018141790
шарън стоун

“Бъдете фанатично позитивни и войнствено оптимистични. Ако нещо не е, както го искате, променете желанието си”, пише Шарън Стоун под една от снимките си в инстаграм.

Актрисата навършва 60 години на 10 март и не се срамува да се покаже “по бръчки” и без грим. Тя изглежда по-грейнала от всякога, защото умее да се наслаждава на всеки миг от живота си, както никога по-рано. Дни след съдбовния за света 11 септември 2001 г., и Шарън Стоун изживява своя “11 септември”. 43-годишната тогава звезда получава инсулт. След мозъчен кръвоизлив, продължил 9 дни, лекарите ѝ дават 5 на сто шанс да оживее и никакъв шанс да възстанови способностите си.

Новината за изключително тежкото състояние на актрисата от “Първичен инстинкт” минава под сурдинка, още повече че в онези дни медиите са заети с терора около 11 септември.

“Дадох си сметка, че
умирах, виждах
огромен водовъртеж от
бяла светлина над мен

В един момент бях издигната във вътрешността му и започнах да виждам много мои близки, вече мъртви, които ме развеждаха насам-натам. Изведнъж обаче се върнах в тялото си”, разказва актрисата пред сп. “Клоузър” години след като излиза от състоянието на кома. След мозъчния си кръвоизлив Шарън е неспособна да говори и да върви. Започва да учи всичко отначало, като дете. Всичко това променя живота ѝ на 180 градуса.

Според Шарън всичко започнало със страхотно главоболие в задната част на черепа ѝ. След като отива в болница, лекарите установяват, че е получила субарахноиден кръвоизлив. Според експерти той е типичен за жени на 40, които се подлагат на тежки тренировки, за да се поддържат във форма. Така прави и Шарън Стоун, но към всичко това се прибавят и многото ѝ ангажименти в киното и хуманитарната дейност, плюс, че по онова време осиновява и първото си дете – Роан. Ден преди да получи инсулт, Шарън е бягала 5 км в благотворителна акция.

“Този инсулт ми наложи коренно различен мироглед. Не можех да виждам с лявото око и да чувам с лявото ухо. Когато работех през 2010 г. в четирите епизода на “Закон и ред”, ми беше изключително трудно, защото не можех да помня репликите и трябваше да започна всичко отначало. А и трябваше да държа в пълна тайна всичко, защото иначе никой нямаше да ми повери повече никаква роля. Трябваха ми години, за да се върна към нормалния живот”, разказва актрисата пред италианския седмичник “Ио донна”.

Днес изглеждащата перфектно Шарън се поддържа с упражнения във вода, йога и танци. “След инсулта

разбрах какво значи
да си щастлив

Щастието се постига, дисциплинирайки собственото ти психично състояние. За да си щастлив, трябва да избереш да бъдеш такъв. Много хора опитват да усложнят всичко в живота си, без да си дадат сметка, че те са тези, които могат да го направят по-лесен, и следователно по-щастлив.”

Шарън Стоун е една от най-сексапилните актриси. Още от малка тя е решила да стане втора Мерилин Монро – красота, амбиция и талант има в излишък. На всичкото отгоре е и свръхинтелигентна. Още когато е на десет месеца, Шарън ходи и говори, а на 15 години вече следва в университета. Заради изключителната си интелигентност се чувства като риба на сухо в селската Пенсилвания, където е родена в работническо семейство.

След серия от малки роли в киното звездата на Шарън изгрява във филмите на Пол Верховен “Зов за завръщане” (1990) с Арнолд Шварценегер и “Първичен инстинкт” (1992), където играе бисексуалната Катрин Трамел, предполагаем сериен убиец. Днес Шарън Стоун е майка на три осиновени деца – синове на 17, 12 и 11 г., и е щастлива, че е жива.

Ентусиазирана е да започне отначало на 60 г. – има няколко проекта със Стивън Содърбърг, Паоло Сорентино и Мартин Скорсезе. Тя участва в шестсерийната “Мозайка” на Содърбърг – интерактивен тв сериал, в който гледната точка на всеки герой може да бъде следвана от зрителя чрез апликация. Шарън играе детската писателка Оливия Дрейк, която изчезва загадъчно. Ще работи и със Сорентино за тв сериала му “Новият папа”.

ТЕКСТ: 24 ЧАСА