Само в 7DniBansko.bg

В Баряковата механа банската кухня посреща европейската

7 Dni Bansko16.12.2016510

Барякова механа е една от първите механи в Банско, отворила врати за гости още през 1993 г. Успоредно с развитието на туризма в пиринското градче механата се разраства и добива все по-голяма популярност сред българи и чужденци. Собственост на семейство Барякови, Барякова механа е едно от емблематичните места в курорта работеща целогодишно.

Запазена марка на заведението е премереният баланс между типична банска и европейска кухня, както и пресните продукти, от които се приготвят вкусните ястия. Затова посетилите я веднъж се връщат отново и отново, като водят все повече свои приятели и познавачи на добрата кухня.

През зимата основния акцент е новооткритата през ноември 2005 г. винарна, която разполага с отбрани маркови питиета от избите “Домен Менада”, “Дамяница”, “Тодоров”, “Винпром Пещера” и други. За ценителите на българските вина и ракии се организират дегустации по предварителна заявка.

През летните месеци особено приятно е в лятната градина с няколко чердака, където в прохладата на планинските вечери гостите прекарват незабравими часове.

Механата разполага с близо 200 места – заедно с винарната и лятната градина. В основната й част през зимата работят три камини. Някои от отбраните бански блюда се приготвят в две пещи и барбекю с дървени въглища, както и на плоча: капама, чомлек, свински джолан, пълнено свинско краче, печено агнешко, пълнен старец, задушен заек, свински врат в гърне. Всико това и още много изненади Ви очакват тук по всяко време на годината. А за доброто Ви настроение ще се погрижат музикантите – изпълнители на местен и национален фолклор.

На организирани групи се предлагат намаления.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *