Само в 7DniBansko.bg

Един от най-провокативните БГ-артисти призна: Болен съм от СПИН! Помните ли представлението, в което предложи секс на сцената?

7 Dni Bansko03.02.201867160
спин
Един от най-провокативните български артисти – авангардния Иво Димчев, който поставя с успех всевъзможни културни проекти у нас и по света, призна, че е серопозитивен в доста странна публикация на страницата си във Фейсбук.

Димчев, който шокира в последните 3-4 години цяла Европа с пърформансите си, разкри, че е болен от СПИН. Той е диагностициран с чумата на века още през 2008 г. От тогава е на терапия – вече 10 години. Лечението се развива сравнително успешно. Както е известно, СПИН вече не се смята за смъртоносна болест, стига да започне навреме, терапията гарантира между 20 и 35 години живот.

Слуховете, че Иво Димчев е серопозитивен, се носят от години, но повечето хора в арт средите ги отхвърлят категорично и смятат, че се разпространяват от негови завистници. Сега обаче самия артист, който шества из цяла Европа, а за страстните му изпълнения пише дори „Ню Йорк Таймс”, сам намеква за болестта си. Той анонсира, че само след няколко месеца ще издаде скандалната си автобиография „Моят живот като носител на HIV”. Творбата ще бъде издадена на няколко езика, тъй като Иво е по-популярен в Европа, отколкото у нас.

Димчев не крие, че е хомосексуален, а предишния му спектакъл предлагаше на зрителите шокиращо зрелище – всеки мъж, който желае, може да получи орален секс от него директно на сцената. В последната година той се изявява като музикант и пърформанс артист. Не е ясно дали гръмкото обявление, че е серопозитивен, не е поредната му творческа приумица, но според много запознати с живота му, Димчев говори истината и в действителност се бори с HIV-вируса, пише “Уикенд”.