Само в 7DniBansko.bg

Фалира ли заводът на Гриша Ганчев? Ето го отговорът от “Литекс”

7 Dni Bansko28.03.2017620

Слуховете за фалита на автомобилния завод на Гриша Ганчев, се превърнаха във водеща новина за редица кафеникави медии и хвърлиха в притеснения хиляди хора. Защото щом такава мащабна инвестиция може токова лесно да бъде смачкана от кръга #КОЙ, какво остава за по-дребните!?

Както се и очакваше обаче, слуховете се оказаха просто слухове, нямащи нищо общо с действителността.

Дружеството “Литекс моторс” е подало заявка за започване на процедура по несъстоятелност заради иск на обявената във фалит КТБ. Това се разбира от писмо на изпълнителния директор на дружеството Илия Терзиев, разпространено до медиите.

На 17 февруари синдиците на КТБ под натиска на Делян Пеевски са подали втори иск към дружеството, което й е длъжник, на стойност 57 032 821.60 лева.

Терзиев обяснява и че за да се запазят интересите на дружеството и интересите на други негови кредитори, и по препоръка на юридическия екип на на 24.02 се е наложило подаването на молба за откриване на производство по несъстоятелност.

“Искът е нормална защитна реакция и срещана практика при инвеститорите клас А.
Делото не е в ход и производството не е стартирало, а “Литекс Моторс” АД е нормално функционираща компания”, пише още Терзиев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *