Само в 7DniBansko.bg

Радо Янков стартира с №7 утре, всички очакваме победа за ЧРД

7 Dni Bansko25.01.2018500
21

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини за сезон 2016/17 Радослав Янков ще стартира с №7 в първия старт за Световната купа в Банско на 26 януари навръх рождения си ден. Тегленето на номерата бе по време на техническата конференция в хотел “Стражите”, където са настанени отборите. Номерът на Радо получи неговия треньор Георги Атанасов – Джоко.

Другите български състезатели при мъжете са Димитър Ганичев №55, Михаил Кръшняк №59 и Станислав Вангелов №60. При дамите ще ни представя завоювалата в последния момент олимпийска квота за ПьонгЧанг Теодора Пенчева №42. Нейният номер взе Виктор Жеков.

Квалификациите в паралелния гигантски слалом започва в 8,30 ч и ще се проведе в долната част на писта “Томба” на “Бъндеришка поляна”. Според регламента след първия рън на квалификациите продължават най-бързите 16 от синьото и 16 от червеното трасе. След втория рън за финала се класиран най-бързите 16. Според времето в квалификацията се подрежда и стартовата решетка за финалите.

По правилник състезателят с по-предно класиране в квалификацията избира на кое трасе да кара. Финалите стартират в 12,30 ч.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *