Контузия в ръката може да сложи край на кариерата на Новак Джокович. Това разкрива сръбският “Курир”, позовавайки се на мнението на един от най-добрите хирурзи в Австралия Питър Брукнер, прегледал тенисиста след загубата от корееца Хьон Чунг на Аустрелиън Оупън. Ноле се завърна на корта след половин година в лечение на травма, но явно проблемът му все още съществува.

“Изглежда, че тъканта е много повредена. Не е толкова лесно да бъде възстановена, тъй като се появява при натоварване. Опита без операция, но това очевидно не даде резултат. Той със сигурност ще се консултира и с други лекари, но е възможно да не успее да се оправи и с операция. Кариерата му виси на косъм”, коментира докторът.

Брукнер сравнява травмата на Джокович с контузии в ахилесовите сухожилия на атлетите и в коленете при футболисти и волейболисти – често причини за прекратяване на кариерите им.

Със сигурност новината ще е поредната лоша и за нашия Григор. Димитров и Ноле са едни от най-големите приятели в тениса, като дори обмисляха преди време съвместен проект в Белград.