Само в 7DniBansko.bg

Интересът към уикенда в Банско е огромен, пускат и микробусна линия до пистата, за да се качат всички желаещи

7 Dni Bansko22.01.2018740
Пресконференция Банско (7) Бобев

„Надявам се тази форма на Радослав Янков  да бъде запазена и тези успехи да се повторят на олимпиадата в Пьонгчанг. Призовавам всички фенове на белите спортове да дойдат и да подкрепят българските спортисти учадстващи на Световната купа в Банско. Изключително важно е те да видят нашата подкрепа, за да влезат в оптимално темпо за олимпийските игри, коментира Асен Марков от Министерството на спорта преди петъчни старт на уикенда в Банско, посветен на Световната купа по сноуборд.

Зам. председателят на БФСки Георги Бобев разкри пред журналистите, че мотивът който е бил решаващ за кандидатстване и тази година за домакинство е отличната оценка получена от ФИС за стартовете от Световната купа в Банско през 2017-а година.

„По комплексната скала от показатели, включваща транспорт, логистиика, настаняване, изхранване, церемонии и провеждане на състезанията ние бяхме оценени като най-добрия домакин на стартове от Световната купа по сноуборд, допълни още Бобев. – Екипът ни е доста сработен. Само в Банско правим 7-а Световна купа заедно с тези в алпийските ски. Имаме обучени хора, които и в момента работят много усърдно в Банско. Има леки корекции по трасето за бордеркроса. Днес ще бъде направен и теста на трасето от рейсдиректора на световната купа по сноуборд Алберто Скиавон. Прогнозите за времето са оптимистични. Очаквани хубаво зимно време без снеговалежи. Радваме се, че имаме много сериозен интерес от спонсорите към Световната купа. Наши партньори, които ни помагат от години, а и нови такива се включиха с голямо желание. Ще очакваме и огромна зрителска подкрепа, както и миналата година. Входът за трибуните е свободен, а качването ще става срещу билет за кабинката или валидна лифт. Пускаме и паралелна линия с микробуси, които ще извозват безплатно зрителите до Бъндеришка поляна срещу билет или валидна лифт карта“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *