Само в 7DniBansko.bg

Цеко Минев: Дай Боже да имаме българин победител в Банско!

7 Dni Bansko22.01.2018660
Пресконференция Банско (9) Цеко Минев

„Тази година сме домакин на едно от най-големите събития, като ранг в света на зимните спортове, коментира президентът на федерацията по ски Цеко Минев. – За паралелните дисциплини стартовете в Банско са последните преди олимпадата в Пьонгчанг и се явяват генерална репетиция за игрите и сверяване на часовниците за целия световен елит.

Подиумът на Радо Янков в Рогла вчера вдъхва още повече оптимизъм за добро представяне и в Банско и разбира се на олимпийските игри. Сани Жекова също върви по възходяща линия. Важното е през тези три дни с всички сили да може да подкрепим нашите топ състезатели, за да се получи наистина това което се получи и миналата година. Дай Боже и сега да имаме българин победител в Банско в кръг от Световната купа.

Подготовката върви по план и по всички изисквания на ФИС. Специално благодарности на Министерството на младежта и спорта за безрезервната подкрепа и условията, които постигнахме, за да може да се случи тази световна купа отново в България. Благодаря и на спонсорите ни, които през всичките тези години ни подкрепят, защото без тях зимните спортове стават едно наистина много скъпо начинание.

Благодарност и към кабинета, защото за първите път в последните 15 години се случи нещо положително и има някакво развитие към спортната инфрасктруктура, и то специално за зимните спортове. Надяваме се, че в късо време нещата вече ще изглеждат по друг начин, защото ние като федерация сме изключително заинтересовани да има повече зимни курорти в България, за да може да се практикуват белите спортове и съответно да има къде спортистите ни да тренират, а и децата къде да започнат от А и Б“.