Само в 7DniBansko.bg

Нов скандал със служители на Бойко Борисов! Разкриха ги, че готвят страшен удар по премиера! (СКАНДАЛНО ПИСМО)

7 Dni Bansko22.01.201859570
бойко борисов

Няколко неправителствени организации написаха отворено писмо до премиера Бойко Борисов. В него те настояват за незабавна среща с министър-председателя по темата за втория лифт в Банско. И разкриват, че негови служители вършат зад гърба му неща и организират срещи, които ще ударят жестоко по имчиджа на Борисов.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

“До министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов

Уважаеми г-н Борисов,

Ние сме представители на неправителствени организации, чиито над 6000 симпатизанти на шествие в София подкрепиха решението на МС от 28.12.2017 година. Като организации на големи регионални и бизнес групи очакваме да бъдем включени в диалога с правителството по теми, които пряко засягат нашите региони и бъдещото им икономическо развитие.

До този момент обаче, оставаме с впечатлението, че нашата гледна точка се пренебрегва, а представители на изпълнителната власт се договарят с други НПО, които не са реално загрижени за равновесието между икономически растеж и природа и които са по-скоро политически субекти.

Научаваме, че в последните дни е имало активни, необявени публично контакти на високопоставени членове на Вашата администрация с неправителствени организации, афиширащи се като зелени. Били са обсъждани идеи за налагане на нови, допълнителни рестрикции за развитието на зимния туризъм в България и в частност – на туристическа и ски зона „Банско“.

За никого вече не е тайна, че през последните години неправителственият сектор, гражданското общество и екологичната сфера бяха монополизирани от тесен кръг организации с политически и партийни амбиции, а изпълнителната власт води диалог приоритетно, а понякога единствено с тях. Намираме тази комуникация само с няколко организации за непрозрачна и будеща съмнения за нерегламентирани връзки на високопоставени чиновници в Министерски съвет.

В последните месеци браншови, работодателски организации и съюзи от всички области алармират за засиления и все по-агресивен екологичен рекет. Той ще се отрази пагубно на българската икономика и ще доведе до тежки, негативни последици. Пример за това е резкият спад на чуждестранни инвестиции в последните месеци и блокирането на цели сектори от икономиката, включително изграждането на инфраструктурни обекти от национално и общинско значение.

Проблемът е налице и затова сме убедени, че е необходимо да чуете и нашата гледна точка. Настояваме за лична среща с Вас в близките дни, защото единствено при равнопоставен, открит и честен диалог, може да се вземат верни и балансирани решения. Регионите и бизнесът имат огромна нужда от решения, които да дадат възможност за нов, по-голям икономически ръст и увеличение на доходите на хората от цялата страна, включително и от изостаналите планински региони.

С уважение: 1.Сдружение „Бъдеще за община Банско“ 2.Български ловно-рибарски съюз. 3.Българска асоциация на пострадалите при катастрофи 4.НГК „Природата за хората и регионите“ 5.Федерация на потребителите в България 6.ПК „Екогласност“ 7.Сдружение „Клъстър зелен транспорт“ 8.Българска асоциация за селски и екологичен туризъм 9.Сдружение „Клъстер уелнес БГ“ 10.Екологично сдружение „Марица 2004“ 11.Съюз „Интелигентна България“ 12.Балкански център за устойчивост и екоинженеринг 13.Сдружение „Зелена Кресна“. 14.Сдружение „Бъдеще за човека и природата в Кресненското дефиле“. 15.Българска асоциация на експертите и консултантите“