Само в 7DniBansko.bg

„Нешънъл Джиографик“ постави Банско в 10-те топ дестинации за 2017-а

7 Dni Bansko26.12.2016100

Най-авторитетното научнопопулярно списание „Нешънъл Джиографик“, чийто месечен тираж e почти колкото населението на България, постави Банско сред 10-те най-добри туристически дестинации в света, които препоръчва за ваканция през зимата на 2017 г.
Легендарното издание ни е заковало на първо място в класацията си, където фактически сме единственият ски курорт. Локациите са на 6 континента (Европа, Азия, Африка, Северна Америка, Южна Америка и Океания) и за всяка от тях, с изключение на нас, аргументацията се състои от едно-едничко изречение. На пиринското градче е обърнато особено внимание и е посветено подробно и много цветно описание. Всичко това показва специалното отношение на „Нешънъл Джиографик“ и недвусмислено подканва читателите или да карат ски тук, или да отпрашват към тропиците.
„Банско е смятан за един от най-добрите курорти в Европа и е особено популярен сред начинаещите скиори и семейства. Дори и след скорошния бум в строителството, който доведе до появата на нови съоръжения, хотели и подобри достъпа до пистите, Банско успя да съхрани своите автентични корени. Както казва кореспондентът на „Нешънъл“ в Дубай Шон Кронин, който миналата година заведе там 5-членното си семейство – това е брилянтна бюджетна опция, където сезонът може да продължи от средата на декември до май“, пише в статията си Мериелен Кенеди Дъкет.

 

Източник: в. „Банско Утре“

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *