Само в 7DniBansko.bg

Радо Янков втори за световната купа! Пияници в Рогла го вкараха в полицията, заради разбита кола

7 Dni Bansko21.01.20182690
РАДО ЯНКОВ

Радослав Янков започна да си възвръща шампионската форма от миналата година в най-подходящия момент -преди стартовете от Световната купа следващия уикенд в Банско. Днес радо завърши на второ място на стартовете в Рогла.

“Просто имахме нужда от това състезание и този резултат”, коментира треньорът на най-добрият ни сноубордист Георги Атанасов-Джоко.

“Имахме доста трудности до момента. В събота малко не му стигна да мине първи кръг. На квалификацията едва се промуши, след първото спускане беше извън финала. Не съм се радвал толкова дори и като спечелихме големия глобус. Лека полека се засилваме. Добър резултат преди стартовете в Банско и най-вече за олимпийските. Целият ден ни почна много накриво. Пияни ни бяха разбира задното стъкло на колата. Не беше откраднато нищо, но трябваше да минем и през полицията. Радо е много доволен от резултата, който идва точно навреме”, допълни той.

Радо и треньорът му се надават, че ще получат здрава подкрепа по време на двата старта в Банско, които са в петък и неделя. В събота пък Александра Жекова ще кара в спийдкроса.

Очаква се целият световен елит да дойде под Тодорка, защото за паралелните дисциплини това са последните стартове преди олимпиадата.

Източник: 24 часа