Само в 7DniBansko.bg

Бойко по-култов отвсякога в Европарламента: “Щъркелчета люпим, кокичета пренасяме!” Че и Капута чак му скочи

7 Dni Bansko17.01.201821320
бойко борисов

Евродепуртати атакуваха премиера Бойко Борисов след като представи приоритети на Европредседателството ни в Европейския парламент в Страсбург . Премиерът ни бе нападнат по темата за борбата с корупцията в България. Сред евродепутатите, които нападнаха Борисов бяха Петър Курумбашев , Николай Бареков, произведен лично от Борисов в чин “Капут” и Ска Келер от зелените в ЕП

„Корупция има навсякъде и водим огромна битка“, каза им Борисов. „Избиран съм 11 пъти като победител на избори в България. София имаше криза с боклука, когато станах кмет. Нямаше завод, нямаше нищо. Сега София след Цюрих е най-добре организираната система. Как ще ни избират все нас на първо място? До 2-3 години ще се справим с корупцията и то добре. Моля ви, тези наши приятели, които протестират ми бяха коалиционни партньори. Разделиха се на три партии с три вожда. Те са нашият най-естествен партньор. Не съм виновен, че спечелих изборите. Социалистите проведоха изборите и ние победихме“, отговори на атаките Бойко Борисов.

На нападките на Ска Келер, свързани с природен парк „Пирин“ след като правителството разреши строителството на втори лифт , премиерът ни отговори категорично, че и една керемида няма да бъде построена в Банско извън втория лифт.

„Аз самият съм зелен човек. Спирал съм проекти с години, за да се излюпят щъркелчета. Министрите съм карал да пренасят лично блатни кокичета, за да не ги стъпче валяк. Всичките ни проекти са с тунели за мечки, вълци и костенурки“, заяви Борисов и добави, че в банско в момента има един лифт, а хиляди души се качват с автомобилите си в планината и загиват десетки дървета. „България е първа в Европа по нови гори и единствена разширява горите си. Кой инвеститор ще даде да му отсекат боровете? Една керемида повече няма да се сложи там“, каза Бойко Борисов на Ска Келер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *