Само в 7DniBansko.bg

Банско спечели мача срещу Зелената мафия на паветата с 5 000 на 3 500! Столицата онемя от силата на Пирин!

7 Dni Bansko12.01.201823110
Протест В София за Банско (1)

Е, искаха мач на техен терен, дойдохме. От Банско, от Добринище, от Симитли, от Разлог, от Гоцето, от Благоевград, от Пловдив, от Варна, от Бургас, от всякъде! Над 5 000 души излязоха на невиждано шествие в подкрепа на втория лифт на Пирин.

По същото време Зелената мафия смогна да извади 3 000 души. Платени с пари отвън и обгрижвани от журналисти, печелещи по 5-6 хиляди лева на отваряне на зелената уста, те загубиха мача. На собствения им терен! На паветата!

Водени от олимпийската шампионка Мария Гроздева, от легендарния и треньор Валери Григоров, от вицепремиера Валери Симеонов, от кметът-герой Георги Икономов, многохилядното множество мина през най-големите софийски улици, за да покаже силата на Пирин.

Точно на това акцентира самият Валери Симеонов след шествието. “Днес е велик ден за България! Велик, защото София и България видяха силата на хората на Пирин”.

Стотици чуждестранни гости по “Витошка” се снимаха с кукерите в шествието, с народния ансамбъл, включил се в множеството. В него бе и телевизионният продуцент Андрей Арнаудов, треньорът на Левски Тити Папазов, тв-легендата Ути Бъчваров, европейският депутат Ангел Джамбазки, родният такъв от Пловдив Славчо Атанасов, кметовете на всички големи градове от Югозапада.

Шествието завърши пред храм-паметник “Александър Невски”, където имаше и музикална програма.

ВИЖ УДИВИТЕЛНИ СНИМКИ ТУК:

Цяла България се събра в София, за да застане зад Банско!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *