Само в 7DniBansko.bg

Каракачанов заби жесток шамар на “Зелените” за втория лифт: На хората в Банско им писна от техните лъжи!

7 Dni Bansko10.01.20187410
каракачанов

Една от версиите по които се работи е убийство като отмъщение от престъпния свят, за това че той е имал решаващо участие за залавянето на тези хора. Информацията изтече от бивш служител и едва ли е случайно. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред Нова по повод поръчковото убийство на бизнесмена Петър Христов.

Той допълни, че хора които са били призвани да работят за държавата и органите на реда застрашават живота на тези, които са помагали на МВР да ги вкарва в затвора. “Това означава, че с организираната престъпност трябва да се работи сериозно и да се мачка до край. Не е въпросът, че те могат, че имат финансовата възможно, по-страшното е, че самите органи на реда или бивши служители изнасят такава информация”, заяви още министърът.

По повод близките отношения на Христов с ГЕРБ, Каракачанов заяви, че единствената връзка, която прави е, че по времето когато Петър Христов е помагал на МВР, тогава вътрешен министър е бил Цветан Цветанов.

Лидерът на ВМРО заяви със сигурност, че този случай е свързан с европредседателството, за да дискридитират правителството и ще измислят всякакви неща. “Дори и в министерството на отбраната по отношение на реформите, които правим в “Терем” е имала реплика ще “вдигаме джангър”, защото има европредседателство”, заяви Каракачанов.

По повод протеста на полицаите вицепремиерът заяви, че те са последователни в техните искания и никой не ги отрича като основателни. “Не ме дразни сложения билборд. Всички служители в сектор сигурност трябва да се гледат в пакет. Миналата година отпуснахме средства. По закон имат право да протестират, въпросът е дали това е подходящия момент”, заяви още силовият министър.

“Да се казва, че оградата е неефективна е несериозно. Каквито и ефектни снимки да си прави Елена Йончева е прекрасно. Но кой е виновен, че има природни бедствия. Това, че се е свлякла за 5 метра, не е нещо непоправимо. Дори и Берлинската стена имаше начин да бъде подкопавана, оградата между Палестина и Израел също има начин да бъде преодоляна. Тук може да има свлачище, наводнение, тези 5 метра може да бъдат лесно ремонтирани. Въпросът е, че на България не се случи това, което се случи на Турция и Гърция”, заяви министърът.

Каракачанов заяви, че очевидно Йончева си е харесала оградата да е нейна тема и й предложи да отиде да прави подобни снимки да направи и подобни снимки.

По отношение на отношенията ни Турция, лидерът на ВМРО заяви категорично, че трябва да имаме добри отношения със съседните страни, но да бъдат равнопоставени. Той допълни, че една страна не може да се меси по какъвто и да е начин във вътрешната политика на България, както е направила Турция.

“Това е една много важна църква за всички български христяни. Подобен жест имаше и от Българска страна, когато преди 5-6 години се ремонтира джамия в Пловдив, когато кмет беше Славчо Атанасов”, заяви още министърът за ремонта на Желязната църква.

За горещата тема за втори лифт на Банско, Каракачанов заяви, че в София на протеста са били няколкостотин души, а на магистралата са били хиляди. “България трябва да се концентрира единствено в жълтите павета, това ли ми казвате. На хората в Банско им писна едни хора да говорят вместо тях, защото години наред никой не ги чу и искаха да покажат и своето мнение. Защото тези от жълтите павета могат да организират протести, защо не отидат да говорят с хората, които живеят в Банско, Симитли, Добринище, да им кажат “хайде още малко да останете без работа, без доходи”. Част от хората, които аргументират зелената теза лъжат. Никой не говори за застрояване, Нено Димов прави срещи с тях, Валери Симеонов също и много добре знаят, че не става дума за застрояване. Те говорят за нероден Петко, че можело в бъдеще време нещо да прави, това е несериозно. Ако има каквито и да е индикации, че нещо ще се строи и, ако дори го има в проекта, аз ще отида ще застана до зелените и ще им се извиня, но само ако го има”, заяви Каракачанов, но той е сигурен, че това няма да се случи.

За това дали има проблеми в патриотите за думите на Волен Сидеров, че не са отишли във властта, за лифтове и плажове, Каракачанов заяви, че е прав, защото не са в правителството да правят лифтове, но когато един такъв проект в Банско води до инвестиции и работни места, повишава доходите на хората, това е икономически проблем и ние трябва да го разрешим.