Само в 7DniBansko.bg

Fibank с отчет, на който всички могат да завидят!

7 Dni Bansko24.03.2017120
Фабрикантите на новини от “Да, България” посредством метода “излъжи, предай” открай време се опитват да повлияят на финансовата стабилност в България. А главна цел на комплота им е банка №1 у нас.
И така, какво се случва с Fibank? Явно само хубави неща. От стоковата борса вече обявиха, че акциите на банката вече са най-скъпите на пазара у нас! А днес пък бе обявен и отчета на финансовата иинституция.
FIbank отчита печалба преди данъчно облагане и обезценки в размер на 255 млн. лв., а след тях – 90.2 млн. лв. за 2016 г., се казва в прессъобщение на институцията.
В основата на ръста на печалбата стоят по-ефективното управление на активите и пасивите, е обяснило ръководството на банката на днешна среща с миноритарните акционери.
През годината банката е заделила провизии в размер на 155 млн. лв. Тя отчита ръст на активите от 2% до 8.9 млрд. лв., което й отрежда трето място в българската банкова система, след “Уникредит Булбанк” и ДСК.
Капиталовата адекватност на банката към 31 декември 2016 г. е 15.41%, съотношението на приходи и разходи е в размер на 42.04% и възвращаемостта на капитала е 11.17%.
На срещата е имало въпроси за привличането на стратегически партньор за ПИБ, които ръководството на банката ще обсъди на следващата среща, гласи съобщението.
loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...