Само в 7DniBansko.bg

Само в Банско празнуваха деня на снега със световен шампион!

7 Dni Bansko15.01.2017490

Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд Радослав Янков зарадва децата в Банско днес за шестото издание на Световния ден на снега.

След поредната си тренировка Радо се снима с новите надежди в ските и сноуборда на Бъндеришка поляна. Специално за 6-ото издание на Световния ден на снега концесионерът на ски зона Банско – „Юлен“, пусна за поредна година лифт карта за деца до 12 г. само за 1 лев. Намалението е във връзка с глобалната инициатива на ФИС, чиято цел е да запали подрастващите за зимните спортове, ще има и за възрастни, студенти и ученици. 

Световният ден на снега се празнува през 2017-а година в 42 държави и в общо 500 зимни курорта и ще обхване над 800 000 деца. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове.

Вчера празникът бе в Боровец, а днес освен в Банско Световният ден на снега се отбелязва и в Пампорово. Витоша ще отбележи Световният ден на снега на 21 януари с голям зимен фест пред хижа “Алеко”, който ще е част от календара на София 2018 европейска столица на спорта.

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *