Само в 7DniBansko.bg

Илиана Раева направи нещо невиждано в ефир с една от зелените “гниди”! Смачка я в студиото, направо я унищожи

7 Dni Bansko08.01.2018144481
илиана раева

Защо е такава драма този втори лифт? С този въпрос стартира Емил Кошлуков по БНТ дебатът между Андрей Ковачев от “Зелените” и Илиана Раева за втори лифт в Банско.

“Някакви неясни хора рекетират държавата”, отговори Андрей Ковачев. “Нено Димов каза, че няма предложения, няма и да има, защото рекетират хората с опашките. 2011 година тогавашния кмет каза, че трябва да се построят 333 ски писти”, допълни Ковачев.

“Вижте сега. Аз съм много озадачена от начина, по който отговаря господина. Моето отношение като гражданка и спортистка е, че тук не става въпрос за рекет, а за развитието на туризма. Намерих в интернет какво е “Юлен”, защото не знаех. “Юлен” е представил проект за втори лифт в Банско. Защо казвате тези неща без да имате представа какво говорите”, попита Илиана Раева.

“Г-не, това е абсолютен проект. Какво значи “намерение”. Това, което говорите са лъжи”, категорично добави Раева.

“Застрояването с нови ски писти е с единствена цел да се надуе имотния балон. Тази концесия не може да инвестира нищо повече, защото ще наруши концесионалното законодателство на ЕС. Той вече няма право да прави нови инвестиции”, опита да обясни Ковачев.

“От тук нататък аз няма да говоря на Андрей Ковачев, а ще се обърна към зрителите. Ще говоря с интересни факти. Ето какво казва един френскли депутат през 2006 година “Бързото развитие на зимните курорти в Бъглария е заплаха към френските курорти и техните чуждестранни туристи”. Тук става въпрос за едни страхотни интереси. Сам казахте, че ЕС ни забранява. Това тръгва още 2006 година. Вчера попаднах на интервю на швейцарски експерт на световно ниво, който казва, че не разбира защо “Зелените” не позволяват застрояването на курорти, при положение, че има огромен процент в планините, който е годен за ски туризъм. “Зелените” категорично пречат на туризма в България.

Андрей Ковачев опита да прекъсне Илияна Раева, но тя побърза да го среже. “Спрете да говорите неистини. Имам абсолютен факт. Доклад на френски депутат не е факт ли? Какви клевети говоря? Не ме обвинявайте”. По-добре замълчете”, обърна се тя към него.

Ковачев подло се опита да атакува голямата шампионка, като я захапа за средствата в спорта. Раева обаче му отговори, че там всичко е прозрачно и ясно. “Спрете да ме заплашвате, явно обслужвате чужди интереси. Цяла България иска втори лифт на Банско”, захапа в типично свой стил Раева.

Ковачев видимо се смути и не може да отговори защо продължава зеления рекет. За капак не пожела да отговори на легендарната ни спортистка колко милиони е спечелил от проекти свързани с броене на скакалци и комари.

коментар

  • пророк

    09.01.2018 at 15:23

    Браво на раева. Крайно време е правителството да ги отреже и да не им обръща внимание, а да се осъществи вторият лифт

    Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *