Само в 7DniBansko.bg

Г-н Цацаров, вие сте на ход! И за министър Василева, и за “зелените” човечета

7 Dni Bansko18.01.2017100

И в последните си дни като част от кабинета “Борисов”, министърът на околната среда Ивелина Василева се сложи най-нагло на грантовите “еколози”, които между другото смъкнаха през годините десетки милиони от ведомството и.

Нещо повече, от ведомството на заминаващата си министърка най-нагло излъгаха в национален ефир, че всичко по новите планове за управление на Пирин и Витоша вървяло нормално. Да, за Зелената мафия, плановете наистина вървят “нормално” – забатачиха ги! Защото те трябваше още преди половин година да са приети! Въпросът е министърката част от тази мафия ли е или просто некадърието върлува в МОСВ!?

Под ръководството на Василева т. нар. зелени продължават да безчинстват и да рекетират официалните власти с непрестанните си „природозащитни искания“. Техните представители още членуват във Висшия експертен екологичен съвет (ВЕЕС), който е под прякото ръководство на министъра. Именно през него минават оценките за въздействие върху околната среда (ОВОС), които са нужни за реализирането на всяка инвестиция, като се започне от строежа на магистрали и се стигне до изграждането на курортни комплекси – зимни и летни. С влиянието си във ВЕЕС представителите на екокоалицията саботират туризма, като спират инвестиции, гарантиращи развитието на икономическия сектор.

Може би затова някак между другото мина разкритието на един от европейските топ-експерти – Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Той обясни, че от импотентното поведение на властите, България всяка година губи по 1 милиард лева! Най-вече заради недоразвитата инфраструктура по курортите, основно лифтове и писти.

Дали не е хубаво в това време на Цацарова активност, Прокуратурата да се самосезира за този един милиард. Така де, Тотев, Ненчев и Трайчо са разследвани за далеч по-невзрачни суми. Докато от бездействието на Василева, тези преди нея и тези след нея, България губи и ще продължи да губи всяка година по един милиард лева!

Точно толкова пари са нужни в бюджета, за да станат пенсиите в България малко по-нормални.

Г-н Цацаров, май вие сте на ход!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *