Само в 7DniBansko.bg

Валери Симеонов разгони с шутове протестиращите от “Витошка”! Вижте какво се случи в студиото на Цветанка Ризова

7 Dni Bansko04.01.201829220
валери симеонов

Проблемът с втория лифт на Банско е изкуствено създаден. Аз продължавам да стоя твърдо за неговото изграждане. Това заяви пред Би Ти Ви вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с продължаващите спорове около изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Той направо разгони с шутове фъфлещите от “Витошка” Сульо, Пульо, Атанас и Спас от “Зелените”, които се опитаха да прокарат поредните си лъжи.

“Всеки човек, който милее за икономиката в този край, трябва да направи всичко, което е необходимо, за да се разреши този казус с 3-часово чакане. Зад всички тези протести аз подозирам два мотива – единият е чисто комерсиален – тук са намесени средствата на други държави. Нашият курорт е конкуренция на швейцарските курорти, на френските и италианските курорти”, категоричен е той.

 “За мен протестиращите са платени. На 20 декември беше открита 9-километрова писта в Швейцария върху глетчер. На 26 декември в Австрия пуснаха нов лифт. В Унгария, където няма планини, миналата година пуснаха само два лифта”, обясни вицепремиерът.

“Тези хора са едни паркетни еколози. Вторият им мотив за протеста е чисто политически. След 7 месеца парализа няколко десни партии се опитват да излязат отново на политическата сцена, подкрепяйки протестите на еколозите”, увери Валери Симеонов.

“Промяната на устройствения план “Пирин” не изисква никаква еко оценка”, контрира той по повод аргументите на протестиращите.

“Протестиращите нямат нито един сериозен аргумент срещу изграждането на втория кабинков лифт в Банско. Концесията няма нищо общо с изсичането на вековните гори. Протестиращите дори не знаят, че вековните гори са описани и са в резервати. А концесионната зона не влиза в нито един резерват. Концесионната територия не се разширява”, каза още вицепремиерът.

“Имаше обществено обсъждане. То приключи на 22 декември. Отношението на желаещите и нежелаещите е 3 към 1 в полза на хората, които искат втори лифт”, разкри лидерът на НФСБ.