Само в 7DniBansko.bg

(Почти) сензационно: Банско може да приеме старт от Световната купа ще този сезон!

7 Dni Bansko31.12.2016140

Банско може да проведе стартове за Световната купа в алпийските ски още този сезон. Това заяви почти сензационно само пред „Банско Утре“ Сара Люис, часове след като стъпи на Бъндеришка поляна за откриването на сезона. Първата дама на ФИС познава добре България – участвала е на състезания в Пампорово като тийнейджърка, а след това е била на Витоша и на Боровец, както и на Календарната конференция на централата в Златни пясъци миналото лято. В Банско обаче дойде за пръв път и съвсем не по британски нито успя, нито пожела да скрие възхищението си от видяното.

„Ски центърът е в състояние да организира състезания и в скоростните, и в техничните дисциплини при мъжете и при жените, а с това не могат да се похвалят много курорти. Ако прогнозата за обилен валеж през тази седмица се сбъдне, много е вероятно Световната купа бързо да се върне тук. В момента снегът е малко и дори на места като Вал д’Изер разчитат на изкуствено покритие. Надявам се, че в цяла Европа ще завали сняг, но ако това не се случи, ние знаем, че в Банско сте готови. Имате отлични условия – сняг, температура, готови писти, технически възможности, а и огромно желание да приемете отново най-добрите алпийци в света. Справяте се със състезанията на изключително добро ниво и това е визитната картичка на курорта“, каза тя.

Както е известно, според календара на ФИС Банско гарантирано приема Световната купа по ски през 2019-а с 3 старта за мъже, а през 2020-а с 2 за жени.
По програма пък тази зима на 3, 4 и 5 февруари домакинстваме Световната купа по сноуборд. Ако думите на Сара Люис обаче се потвърдят, като нищо ще се окажем в безпрецедентната ситуация да посрещнем 2 Световни купи в 2-та най-популярни зимни спорта в една кампания.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *