Само в 7DniBansko.bg

Банско ще бъде истински Вавилон в началото на февруари. Местата се топят

7 Dni Bansko15.01.2017250

Ски курорт №1 у нас Банско се радва на много успешен сезон, а най-доброто тепърва предстои. Причината за това не е само снегът, който наваля през последните седмици за радост на всички фенове на зимните спортове. Очаква се пикът да е между 3 и 5 февруари, когато ще се проведат три старта за Световната купа по сноуборд – паралелелен слалом, паралелелен гигантски слалом и бордъркрос, ише “Стандарт”. Българската федерация по ски и фирмата-концесионер на ски зоната – „Юлен” АД, обявиха свободен вход на трибуните и финалната зона и за трите старта.

Участие в състезанията по паралелен, паралелен гигантски слалом и сноуборд крос ще вземат най-добрите сноубордисти от целия свят. България ще бъде представена от носителя на Световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков и най-добрата ни състезателка и трикратна победителка за Световната купа – Александра Жекова.

Всички желаещи да гледат на живо най-атрактивните състезания ще могат да се качат в ски зоната само срещу закупен билет за кабинковата въжена линия или валидна лифт карта. Ще работи и паралелна микробусна линия от Банско до местността Бъндеришка поляна, която ще се ползва безплатно от всички с валидни билети или лифт карти за ски зоната.

„Вече няма свободни легла, а разполагаме с над 400 места за нощувки. Всичко е пълно за времето от 3 до 5 февруари. Всеки ден ще има между 10 000 и 15 000 туристи. Банско ще е като Вавилон на Балканите, защото ще е пълно с туристи от балканските държави”, твърди управител на четиризвезден хотел в най-добрия ни зимен курорт.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *