Само в 7DniBansko.bg

Разсипаха Зелените комуняги за брака им със старата градска “десница”! Въпросът за Пирин им смъкна гащите

7 Dni Bansko30.12.201726750
25

Един от най-добрите аналитични журналисти у нас – Никола Филипов, направи на пух и прах опитът на част от най-невзрачните БГ-партии да яхнат платените зелени протести в столицата.

Ето какво написа той:

Няма по-хубав подарък за Нова Година от това да наблюдаваш как Зелените комуняги и старата градска “десница” се гърчат от решението на правителството за втори лифт в Пирин.

С 40 човека протест щели да бутат кабинет подкрепен от 1.5 милиона българи. Тези покемони нямат абсолютно никаква реална представа за света, в който живеят.

Много ми е интересно как партия като ДСБ после ще обяснява на избирателите си, че са про-бизнес ориентирани, когато цялото им партийно ръководство ходи да квичи на Орлов Мост заедно със зелените комуняги срещу развитието на зимния туризъм в България.

Trade-offът между развитието на бизнеса и опазването на околната среда е централна тема в идеологическия дебат между дясното и лявото. За това в много важно да се гледа коя партия какви каузи отстоява, а не като какви се маркетират пред избирателите си.