Само в 7DniBansko.bg

Посланикът на Румъния на крака в курорт №1 на Балканите, подкрепи Банско за съвместните полицейски патрули

7 Dni Bansko29.12.20171010
10

В началото на активния зимен сезон в най-популярния курорт на Балканите – Банско, посланика на Румъния – Н. Пр. Йон Гъля проведе работна среща с градоначалника Георги Икономов.

Дискутирана бе продължаващата добра практика на съвместно патрулиране на български и румънски полицаи в курорта. Г-н Гъля отправи своята благодарност за оказваната от местната власт подкрепа за осигуряването на добри условия за настаняване на румънските патрули от една страна, като по този начин се подобрява чувството за сигурност и комфорт на румънските туристи.

Дипломатическият представител поздрави Икономов и местната общност за добрата предновогодишна новина, касаеща разрешението за изграждане на спортни съоръжения в ски зона Банско след решението на МС от 28 декември.

Той сподели своята висока оценка за Банско като една от най-добрите и предпочитани от румънските туристи дестинация, като подчерта, че изграждането на Втори кабинков лифт ще даде възможност туристопотока от северната ни съседка да се увеличи.

От своя страна Икономов благодари за добрите пожелания и подчерта важността от подобни срещи, които дават възможност за получаване на обратна връзка в полза на подобряване на нивото на курорта.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *