Само в 7DniBansko.bg

Авторката на най-четения роман за секс, постави въпрос, който смълча крещящите срещу Банско: А протест против камионите на ДПС кога!?

7 Dni Bansko29.12.201743470
милена фучеджиева

Милена Фучеджиева, сценаристката на култовия сериал “7 часа разлика” и на най-четеният роман за секс – “Сексът и комунизма”, също постави на място зеленикаквите!

Тя ги закова с въпрос защо не протестират за случващото се в Странджа, където камионите на ДПС наистина убиха планината.

ЕТО КАКВО ПОСТНА ФУЧЕДЖИЕВА:

Един провокативен въпрос. защо никога досега не е имало такъв протест за цялостното, постоянно и систематично изсичане на странджа, което трае от години? с какво тя е по-малко важна от напълно резонното, като в алпите и къде ли не по света, построяване на още един! лифт, не десет? и защо на витоша да не се карат ски? по пистите й минаха тийн годините ми. беше пълно със скиори и от това планината не беше погубена.

Наистина – защо няма протест за една тиха планина, която ежедневно е ранявана по безобразен начин, а сега приятели ме натискат да застана на твърда позиция в една или друга посока, за или против втори лифт? вече не карам ски, но знам какво е да се виси на гигантски опашки. била съм на ски в алпите и не знам как са ги строили тези десетки и стотици лифтове в тази планина без да има протести. не разбирам, а и честно казано не искам да разбирам. в словения има в пъти повече ски писти от тук, и това не попречи любляна да стане зелена столица на европа. а аз искам може би пак да карам на витоша. какво да развива българия? тежка металургия ли?! с цялото ми уважение към зелените ми приятели, този протест не го подкрепям. и няма да влизам в дискусии. достатъчно съм пътувала по света, знам къде колко писти има, и това изнудване тук за един лифт го няма никъде. ако ще се дървите на правителството, направете го за унищожаването на цяла странджа, а не на една малка част на пирин. защо не оправят пътя до малко търново? защото щял пак да се развали от камионите с изсечени дървета. а защо тези камиони не спират да вървят вече години? защото правителството си затваря очите за тях. цял един район е обречен на смърт заради липсата на път.
писна ми от глупости.

като сте толкова ербап се изправете срещу камионите на дпс в странджа. този протест ще го подкрепя. другото е лицемерие и двойни стандарти зад които явно стоят печалби и за протестиращите.