Само в 7DniBansko.bg

Кметът на Банско: 8 години браним тази кауза, но този успех не е само за нас, а за всички български курорти

7 Dni Bansko29.12.20171500
георги икономов,николина ангелкова 2

Във връзка с приетото решение на Министерски съвет, относно даване на зелена светлина за извършване на промени в Плана за управление на НП „Пирин” съгласно всички изисквания на екологичното законодателство, кметът на Банско Георги Икономов изрази благодарността си към всички помогнали това да се случи.

„Благодаря на Правителството и лично на министър-председателя, г-н Бойко Борисов, за отговорната държавническа позиция, която бе изразена днес по време на заседание на Министерски съвет. С приетото решение за промени в действащия план за управление на НП „Пирин” се дава възможност за развитието не само на зимните спортове в Банско, но и в останалите зимни курорти в България. Това бе едно принципно решение, базирано на политическа далновидност в подкрепа на устойчивото икономическо развитие на планинските региони в съответствие с екологичните норми и изисквания за защита на природата”, категоричен е кметът Икономов.

“Това е кауза, която защитаваме от осем години и днешният ден е специален за нас. Той бележи една голяма крачка за зимния туризъм в страната и неговото бъдеще” сподели още градоначалникът.