Само в 7DniBansko.bg

Само в Банско скиорите могат да отдъхнат с…балет! 3 хитови спектакъла ви очакват от 4-и януари

7 Dni Bansko27.12.20171170
балет

За 4-и пореден път в самото начало на 2018 г. (от 4 до 6 януари) Държавна опера – Варна, ще представи в голямата зала на читалище „Никола Вапцаров“ 3 хитови спектакъла.

След като миналата година публиката видя „Лешникотрошачката“ от П. И. Чайковски, тя ще бъде тук за втори път. Ще гледаме и още една творба на гениалния композитор – „Лебедово езеро“. „Зле опазеното момиче“ от Петер Лудвиг Хертел е третата постановка. Тя ще бъде представена в нова хореографска редакция на главния балетмайстор на Варненската опера и заслужил артист на Русия Сергей Бобров.
Премиерата на творбата е в далечната 1789 г. в Бордо, Франция, и оттогава е сред най-предпочитаните заглавия. Сюжетът разказва за любовта между Лиза и Колен, застрашена от намеренията на майката на девойката – Марцелина, да я омъжи по сметка. В своята версия Бобров добавя нов персонаж: циганката, която гадае на влюбените Лиза и Колен, предсказвайки им бъдещата сватба. Балетът е развит на основата на класическия танц, но съдържа много комични и игрови ситуации, което го прави привлекателен за широката публика от най-различни възрасти.

За „Лебедово езеро“, което, както е известно, е най-значимото балетно произведение в света, варненските режисьори са запазили класическата линия.

Събитието е под патронажа на кмета и със съдействието на „Кемпински Хотел Гранд Арена“ и „Балкан Холидейс“. За първи път плакатът е само на руски и английски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *