Само в 7DniBansko.bg

Бойко успя! Югозападът и неговите кметове се надигат утре срещу правителството и рекетьорите, блокират път №1 в държавата

7 Dni Bansko27.12.201746280
Протест в Банско (8)

Масов протест стягат утре хората от Югозападна България в защита на поминъка си. Интересното е, че на протест срещу правителствената политика на протакане на проблема с втори лифт над Банско излизат общини, почти изцяло оглавявани от кметове на ГЕРБ!

“Невъзможността на правителството да се справи с “еколозите” ни провокира да излезем на пореден митинг. Ние хората от Югозапада сме възмутени и разочаровани, че се бави окончателното решение за магистрала Струма и втората кабина в Банско. Затова приканваме жителите на общините Симитли, Разлог, Банско, Кресна, Струмяни и други отново да затворим пътя Е-79 ,като знак за нашата решителност. Това ще стане в четвъртък 28 декември от 10.00 часа на разклона при Симитли към Банско”, съобщават в писмото си до медиите протестиращите.

“Не поставяме условия и ще приветстваме всяко правителствено решение в полза на развитието. Но сме категорични, че ако властта отново се поддаде на зелените и отново отложи решенията, през януари в разгара на зимния сезон ще блокираме границата с Гърция. Нека тази крайна мярка покаже на Брюксел, че никой няма право да се подиграва с нас и да толерира зелените родоотстъпници”, казват още стягащите протеста граждани.