Само в 7DniBansko.bg

Радикален ислямизъм на 70 километра от Банско! Полиция и арести!

7 Dni Bansko22.03.2017230

Полицията блокира днес велинградското село Света Петка, което е на само 70 километра от Банско. Причината е предизборна среща, организирана и проведена вчера от имама на селото Ибрахим Юмер в полза на партията на Лютви Местан – ДОСТ. Юмер е бил арестуван.

В село Света Петка живеят само български мюсюлмани. Според местни Юмер заедно с кмета на селото са организирали преди седмица предизборна екскурзия на 50 жени до Одрин с цел обработка да гласуват за определена политическа сила. Поради това тази сутрин в селото е пристигнала полиция. Разпитват се местните хора, като са им прибрани и мобилните телефони за проверка.

Имамът Ибрахим Юмер, който е турски възпитаник и има съмнения, че поддържа радикалния ислям, не се ползва с доверието на местните хора, защото им е натрапен през 2014 г от главното мюфтийство, въпреки, че се е класирал на второ място в конкурса.

След вчерашния опит за политическа обработка местни хора са подали сигнал в полицията. Те обяснили, че не приемат използването на религията за политически цели, защото били убеждавани с корана да гласуват за „единствената ислямска партия” в България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *