Само в 7DniBansko.bg

Пускат “Томба” днес! Цените на картите остават същите и още нещо много важно за скиорите

7 Dni Bansko22.12.20174820
писта

С настъпването на истинската зима и коледните празници започва силният период от активния туристически сезон в Банско. Това съобщи маркетинг-директорът на скизоната Иван Обрейков.

С това от днес влиза в сила редовната цена за зоната от 58 лева. Сумата не е променена от миналата година и картата запазва същата стойност. Това е голям жест на концесионера, с оглед вдигнатите задължения по договора. За ученици, студенти и пенсионери еднодневната карта струва 52 лв, за деца от 7 до 12 години – 40 лв., а за децата до 7-годиша възраст е символичната от 1 лев.

Според Обрейков две седмици, след като де факто заработи зоната, в Банско условията за ски са перфектни. След падналия сняг и благоприятните температури към естествената снежна покривка се прибавя и произведеният технологичен сняг. Това е позволило да се отворят още писти, а предстои днес или утре да бъде пуснат 7-километрият ски път от скизоната до Банско, съобщи Обрейков.

Днес се отваря и писта “Томба”. Обрейков напомни също, че е много важна планинската застраховка, която може да спести доста неприятности впоследствие.