Само в 7DniBansko.bg

Банско получи зелена светлина! Започва изграждането на уникална детска градина за 1,2 милиона лева

7 Dni Bansko21.12.20173250
2

Дни преди най-светлия християнски празник – Коледа, Банско получи скъп подарък. През следващата 2018 година, с финансиране, предоставено с постановление на Министерски съвет, ще започне изграждането на нова детска градина.

Проектът е изработен съгласно всички съвременни изисквания и ще има капацитет от четири нови детски групи, т.е. още 80 нови места за децата между три и седем години. Стойността му е 1 200 000 лева, като това е и определената в Постановлението на МС целева сума.

За функционалността на сградата, в рамките на три етажа, са осигурени необходимите помещения като занимални, спални, гардеробни, лекарски кабинет, кухненски офиси, салон за спорт и музикални занимания, както и помещения за персонала. Архитектурният стил е съобразен с контекста на градската среда, като в проекта са използвани традиционни материали – каменна облицовка, дъсчена обшивка и керамични керемиди.

“С реализирането на новата детска градина ще отговорим на нуждите от повече места за най-малките, а те самите ще бъдат отглеждани в комфортна обстановка и при оптимални условия. Благодаря на българското правителство и лично на Премиера, г-н Борисов, за оказаната подкрепа. Политиката в помощ на младите семейства и децата, е приоритет, както за местната власт, така и за националната”, заяви кметът на Банско Георги Икономов.