Само в 7DniBansko.bg

В Банско тръгват полицейски патрули от 3 държави! Туристите да бъдат по-внимателни, заради завишен риск от тероризъм

7 Dni Bansko19.12.20172860
13

„От днес в Банско започват да патрулират допълнителни полицейски сили, включително гръцки и румънски. За мен като кмет на една от най-предпочитаните зимни дестинации на Балканите, въпросът за спокойствието и сигурността на посетителите е базов. След него идват въпроси като качество на услугите, наличие на снежна покривка и т.н. Няма как да бъде развивана успешна туристическа дейност, без да се обезпечена сигурността. Затова разчитам изключително много на съдействието на полицейските служби и на тяхната работа”.

Това съобщи кметът на Банско Георги Икономов по време на информационна среща на представители на българските, румънски и гръцки органи на реда. Добрата практика се реализира за поредна година в Банско в интерес на туристите, посещаващи ски центъра, както и за обезпечаване на сигурността им по време на техния престой.

От страна на Гърция, в срещата участие взе полицейското аташе в посолството й в България – г-н Христос Кириязакис, както и двама от командированите патрули. От страна на Румъния присъства Консулът в нашата страна – Флориан Мазиду, г-н Йон Бежан – директор на „Охранителна полиция”, както и представител на патрулите. Българските органи на реда бяха представени от директора на ОДМВР – Благоевград, комисар Николай Хаджиев, придружен от Началника на местното Районно управление – Иван Попов.

Стана ясно, че средно за активния зимен сезон в курорта, ще присъстват допълнително около 40 полицейски служители, които ще бъдат разположени на трите входно-изходни точки на Банско, както и в района на ски зоната. Основните задачи, които ще се изпълняват, ще бъдат в посока контрол на обществения ред, превенция срещу престъпността, както и спазване на правилата за движение.

Директорът на Областната дирекция на МВР се обърна с апел към гражданите и посетителите на курорта, да бъдат бдителни и да подават сигнали в случай на забелязани съмнителни лица. Той поясни, че гражданите следва да възпитат в себе си по-висока наблюдателност и отговорност поради завишеният риск от терористични актове в световен мащаб.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *