Само в 7DniBansko.bg

Кметът на Банско: Някакви хора пият бира на жълтите павета и определят съдбата на Банско! Няма да стане! Ние идваме!

7 Dni Bansko14.12.20173560
Протест в Банско (26)
Еколозите, които спират построяването на втори лифт в Банско, въобще не мислят за развитието на района. Тази група винаги тълкува нещата така, че проектите да се бавят. Няма как да построиш нещо там, където законът го забранява.

Така кметът на Община Банско Георги Икономов коментира отказа на българското правителство за промяната на концесионния договор на ски зона “Банско” по Bulgaria ON AIR. С това свое решение управляващите спират и изграждането на втори лифт в Банско.

Според кмета има голямо разочароване в местните жители след решението на държавата за спирането на проекта. Банскалии са се надявали промяната на концесионния договор да стане още миналата седмица, но все още имат вяра, че това ще се случи до края на годината.

Вчера се проведе и протест на банскалии, подкрепен от няколко благоевградски кметове. Движението по главен път Е-79 бе блокирано от стотици в знак на протест срещу организации на “зелени” и еколози, които спират изграждането на втори кабинков лифт в ски зона “Банско”.

“Тези хора, които “скачат” срещу построяването на магистрали и лифтове в цялата страна, не защитават българските интереси. Еколозите са група от обществото, която не е ясно кого представляват. Те не възприемат отговорите от държавата”, категоричен бе Икономов.

Градоначалникът уточни, че не може да разбере защо, когато местните жители искат да се развиват, някаква група хора трябва да ги спира.

“Не одобрявам методите на “зелените”. Те излизат с бутилка бира по улиците и дрънкат разни неща. Ако нещата почнат да се бавят, банскалии ще дойдем на протест в София”, отбеляза в “България сутрин” градоначалникът на Банско.