Само в 7DniBansko.bg

5 000 се събраха отвсякъде и отправиха най-страшната заплаха към Бойко Борисов! Г-н премиер, ще си причините ли това?

7 Dni Bansko13.12.201723940
Протест в Банско (9)

5 000 души от Банско, Симитли, Добринище, Петрич, Сандански и още много градове и села в Пиринско се събраха тази вечер и блокираха главен път Е-79.

Протестиращите настояха, че забавянето на промените за новия план на Пирин са атака срещу туризма и са риск за развитието на региона.

“Тук не говорим за политически окраски, а за единодушно мнение на хиляди потърпевши от забавянето на разрешаването на този проблем! До мен застанаха кметовете на Разлог, Симитли, Петрич, Сандански, Якоруда и Струмяни, за да защитят развитието на ски зона Банско. Кметовете на Гоце Делчев, Белица и Гърмен, които бяха възпрепятствани да присъстват, също изразяват своята категорична подкрепа.

Към нас се присъединиха също народните представители Александър Мацурев и Атанас Стоянов.
Кметовете на цяла Благоевградска област застават зад каузата “Банско”! Кметове, независимо от своята партийна принадлежност, подкрепят безусловно развитието на ски зона Банско! Защото знаят, че това е поминък, това са работни места и просперитет за целия регион и аз им благодаря!

Чий глас трябва да бъде чут?!?

Чии интереси трябва да бъдат защитени?!?

Докога шепичка хора, непредставляващи никой освен себе си, защитавайки единствено небългарски интереси, ще пречат на развитието на цял един регион?

Време е за решения!”, заяви пред протестиращите кметът на Банско Георги Икономов.

Накрая протестиращото мнозинство се обедини около идеята, ако до края на годината внесеният план не бъде приет, да пристигне и да блокира София и Министерски съвет, докато самият Бойко Борисов не слезе и поеме ангажимент повече правителството да не кляка на шепа платени от чужди държави “зелени терористи”.

5 000 от цяло Пиринско се надигнаха срещу Зеления рекет! Бойко, осъзнай се!

“От Нова година започваме всяка седмица блокиране на границата с Гърция! Да ги видим европредседателстващите и техните зелени рекетьори какво ще правят”, заканиха де младеги.

“Преди изборите Цветан Цветанов беше тук и обеща новият кабинет “Борисов” да работи за втори лифт! Така ли ще работи? Ще нарежда да се оттеглят внесени проекти, ще кляка пред зелените!? Много е лошо да излъжеш планинец и скоро това ще усетят хората, които се гаврят с нас”, обобщи настроенията Ангел Печин.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *