Само в 7DniBansko.bg

Георги Икономов с нов призив към бизнеса в Банско: Хора, вдигнете цените! Така ще задържим качественото

7 Dni Bansko07.12.20176940
Георги Икономов (3)

Кметът на Банско Георги Икономов разкри днес пред медиите в София, че за последната година ръстът на туристите в курорта се е увеличил спрямо предната с 10% през лятото и 15% през зимата.

Той призова бизнесът да вдигне цените, за да има повече приходи, с които да се задържат на работа качествени служители от бранша.

„Според мен обаче най-важното освен броя на туристите е и тяхното качество. В тази връзка е и моя призив към туристическия бранш. Как да повишават качеството на услугите, които предлагат и успоредно с това да повишават и цените на туристическите услуги в Банско. Не може да искаме да сме европейски курорт за какъвто ни признават в цял свят, а в същото време да държим цените в пъти по-ниски от това, което е по европейските курорти. Ние не предлагаме нищо по-лошо от европейските курорти. Така, че за да имаме развитие и да се повишат качеството на услугите и за да останат в Банско повече качествени работници, просто трябва да им плащаме повече пари. Тези пари ще дойдат от по-високите цени“, заяви кметът на Банско.

Той обяви, че най-много продължават в курорта да са туристите от България, следвани от англичани, сърби, румънци, руснаци и македонци.