Само в 7DniBansko.bg

Банско с нова екстра за истинските еколози: Вече можеш да се качиш на пистите с електромобил! Ето къде са зареждачките

7 Dni Bansko07.12.20177040
ски-писта

Първите писти в ски зона Банско ще бъдат пуснати до края на седмицата обяви Иван Обрейков, маркетинг директор на концесионера “Юлен”.

“За съжаление дъждът ни наруши стратегията по подготовката за началото на сезона. От два дни обаче има добри температури в ски зоната и оръдията вече работят. Очакваме до няколко дни да падне и естествен сняг и до 10-11 декември вече да отворим част от пистите с по-евтини карти.”

“В горната част на планината има натрупал около 60 см сняг, но тъй като пистите се подготвят логистично, започваме отдолу нагоре. Интересът на туристи от цял свят към старта на сезона е много голям. С други думи хората, които обичат Банско пак ще са тук. Писаха ми страшно много хора от всички точки на света. И освен, че искат пак да дойдат, питат първо: Готов ли е втория лифт? Явно въпреки всичкото чакане на лифта, хората си обичат Банско”, допълни Обрейков.

Новост за ски зоната е поставянето на две екологични станции за зареждане на електроавтомобили. Те са базиране до паркинга на начална станция на кабинката. На тях могат едновременно да зареждат 4 коли.

Новост за курорта е и сътрудничеството с организационния комитет на Олимпиадата в Пекин 2022. Преди месец Банско бе посетен от заместник кмета на китайската столица.

“Тъй като сме се доказали като много добър организатор на стартове за Световната купа, от Пекин ни избраха нас за да подготвяме техния персонал, който ще работи по олимпийските игри през 2022 година. В тази връзка още от януари в Банско идва китайски екип, който ще бъде обучаван как се подготвя Световна купа по сноуборд”, каза Обрейков.

Отличната работа в ски центъра донесе преди месец на курорта и петата поредна награда за ски курорт номер 1 в България от световните ски награди в Кицбюел. Тази година по интернет са гласували над 1,6 млн. души от цял свят, разкри още Обрейков.

Той не пропусна да завре в миша дупка зеленият плазмодий Ковачев. “Тези говорят, все едно са в Македония или Москва. Лъжат без да проверяват. Предлагат нещо, без да го разбират. Искали да се работи повече. Ами от година лифтът работи сутрин от 7,30. Не работел с пълния си капацитет лифта!? Глупости! На 101 процента е запълнен. И все така и все така се бие по най-добрия български курорт. Вие си отговорете защо”, добави още Обрейков.