Само в 7DniBansko.bg

Коалиция КОЙ: С бензина на Марешки спестявате 300 лв, а плащате 1000 за ремонт! Мислете!

7 Dni Bansko18.03.2017630

Коалицията на бившия кмет на София Александър Каракачанов – КОЙ, изнесе сензационни данни за бензиновия апокалипсис “Марешки”. Оказва се, че където стъпят неговите бензиностанции, скача работата на…автоморгите! Ето целия текст, публикуван на сайта на коалицията:

Рекордни показатели по повреди на автомобилни двигатели отбелязва Варна в последно време, предупреждава Коалиция КОЙ, на база на данни на независими наблюдатели. В пъти повече, отколкото в останалата част от страната. Гърмят и стари и нови мотори, като за по-старите понякога става неизгодно вече да се ремонтират. 

Пряка връзка не може да се докаже, но ситуацията съмнително съвпада със заливането на града с евтини горива, които бяха старта на политическата кампания на Веселин Марешки. Както е известно, от доста години, в България има паралелен пазара на горива със съмнително качество. И дори преди Марешки, постоянно хората бяха съветвани да внимават от къде зареждат, и че ако нещо е твърде евтино, може да се окаже боклук, който по-късно да излезе много скъпо под формата на ремонти.

Е, не! Марешки издигнал в Пиринско човек, само, защото чука шефката му

Ако Марешки това е направил – да официализира пазара на горива-боклуци, то цялата схема става ясна. Неясно остава само къде са били контролните органи и защо гонят всяка селска бензиностанция, а Марешки продава пред камерите на телевизиите.

След като фамозният бизнесмен нахлу като слон в стъкларска магазин и започна да превзема пазара с ниски цени, и другите вериги намалиха цените. Но ако за да не са на загуба, и те са свалили качеството, то Варна излиза, че е била подложена на горивен геноцид.

При 15 хиляди километра пробег (повечето хора са далеч под него) на година и градско каране, разходът е около 1500 литра с икономична кола. По 20 ст. на литър икономия, това са 300 лв.

Основен ремонт на двигател е от 1000 лв. нагоре, а за скъпите коли и много повече. За новите коли, които са в гаранция, доставчиците могат да оспорят безплатния ремонт, тъй като най-вероятната причина за повредата е некачествено гориво.

Така накрая и за колите ще си платим, и Марешки ще пратим в парламента…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *