Само в 7DniBansko.bg

Проблемът “Банско” трябва да е всеки ден на масата на Бойковите министри! С или без натиск! Иначе край с курорта

7 Dni Bansko27.11.20178070
Протест Банско (6)

Забелязвате ли какво се случва?

Преди десетина дни най-накрая истината лъсна при министър Димов: срещу Банско от десетилетие е водена целенасочена, най-вероятно платена кампания, целяща само и единствено курортът да не се развива! Чухме го от устата на министри, експерти, граждани. После тезата доразвиха знакови личности, любими спортисти и артисти на България. За хората от Банско да не говорим!

Междувременно курортът отново бе избран за №1 на раздаването на световните туристически “Оскар”-и. За пети пореден път! Което се е случвало на много малко курорти в света. Затова и Банско е в трепетно очакване да получи домакинство на световна купа в ските. Скоро ще е ясно.

Къде са обаче зелените талибани? Къде са въпросните рекетьори, които бяха изобличени от министри, от звезди, от всички? Показаха се за малко в две техни казионни предавания, обелиха по половин дума и се снишиха. Като корояд. Страхът ги надви.

Тома Белев чакал удобен момент пак да влезел в Банкя при Бойко Борисов, за да напомпа мускули. Това се говори в рекетьорските среди на зелените. Щеше ни се да не е истина, ако Белята от години не спекулираше с името на премиера. А щом той си мълчи, значи двамата играят наистина белот.

Въпросът е въпреки този белот, да не се позволи повече да се цака Банско! Затова хората, излезли да блокират пътя, трябва да са готови да го правят всеки месец, всяка седмица. Особено сега, когато курортът ще е в погледите на цял свят до края на зимата.

Защото се оказва, че в България натиск му е майката. Видяхте след една затворена магистрала и малко по-остра реакция на кмета с внесено от него искане, докъде стигнаха нещата. Няма зелени, няма пембени, министрите се разбързаха. И за да продължат да бързат, проблемът “Банско” трябва да бъде държан постоянно в дневния им ред. Без значение как!

Нали чухте какво каза министър Ангелкова само три дни след сбирката при Нено Димов. Втори лифт можело да има след две, три, а може и повече години! Е тогава на него ще се вози само тя, защото всички ще са избягали от Банско! И туристи, и концесионери. За да не се стига дотам, натиск, натиск и пак натиск.
Още повече, че Банско е в правото си!