Само в 7DniBansko.bg

Управленски шок в БНТ! Коко Каменаров помоли цербер №1 в телевизията да се маха от “Сан Стефано”

7 Dni Bansko26.11.201733450
бнт

Вълна от оставки на шефове залива държавната телевизия след избора на Константин Каменаров за генерален директор.

Севда Шишманова е поредната ръководителка, която си събира багажа и от декември вече няма да работи в сградата на софийската улица „Сан Стефано”. Преди нея оттам си тръгнаха вече бившата генерална директорка Вяра Анкова и шефът на новините Даниел Чипев.

Очаква се Севда Шишманова, която в последните 7 години бе програмен директор на БНТ, да последва напусналите си колеги, вливайки се в ръководното тяло на Нова тв, където те вече работят. Трансферът все още не е официално потвърден, но в частната медия вече гадаят кой ще трябва да си тръгне, за да освободи място за бившата журналистка на „По света и у нас”.

Според наш източник, Шишманова не е напуснала БНТ доброволно, а е била помолена от новото ръководство да си тръгне, тъй като се опитвала всячески да ги саботира. Севда, която е бивша любовница на скандалния банкер Иван Миронов, откраднал милиони левове и избягал в чужбина, се опитала да намери политически протекции да остане в телевизията, но ударила на камък.

Ако се запази тенденцията напусналите БНТ да заемат сходни позиции в Нова, Шишманова би трябвало да стане програмна директорка там. В момента на този пост е Антоний Мангов. За него се знае, че има силна подкрепа от страна на още по-висшестоящи шефове в честната медия, които сигурно ще трябва да си тръгнат, преди да напусне и той.

Името на Шишманова в последните години се свързва основно с успешните филми и сериали, продуцирани от БНТ. Тя е пряко замесена в създаването на особено рейтинговата продукция „Под прикритие”. Същевременно обаче неин е и провала „Четвърта власт”, който бе реализиран от близки до нея кинаджии. От години в телевизията се мълви, че за да мине един проект, Севда Шиш. трябва да бъде добре мотивирана и аргументирана. На нейната съвест лежат и уволненията на знакови за БНТ личности като Васа Ганчева, Алис Крайчева и Александър Авджиев, които се поболяха от обида и стрес и скоро след това починаха, предават от Уикенд.