Само в 7DniBansko.bg

Бомба седмица преди изборите: АБВ-Д21 влезе в играта, Марешки изпадна от там

7 Dni Bansko17.03.2017300

Интригата за първото място на предстоящите избори остава до последно, а в следващото Народно събрание ще влязат между пет и седем парламентарни групи, сочи социологическо проучване на агенция АФИС. Голямата изненада може да е коалицията “АБВ – Движение 21”. Причината – във възможността за мобилизация на колебаещ се електорат най-голям потенциал за мобилизация на собствения си електорат има точно тази коалиция.

7DniBansko.bg има вече сериозни наблюдения, че в Региони като пиринския, традиционните червени избиратели се колебаят между БСП и далеч по-моделното ляво в лицето на АБВ-Д21. Причината е в спуснатия парашутист за водач на листа Тома Томов. Бившият доносник на ДС е силно нежелан от червения електорат. Същата е ситуацията и в още няколко региона.

Силите на двамата основни претенденти – БСП и ГЕРБ са „толкова изравнени, че е вероятно развръзката да дойде в последния момент, а е възможно и да се стигне до ситуация, при която да се изчака окончателното преброяване на гласовете и официалното обявяване на резултата от Централната избирателна комисия (ЦИК)“, коментират от АФИС.

Впечатляващ пък е продължаващият срив на партията на Марешки. Стартирала и при АФИС с очаквания за около 10 процента, днес “Воля” а предпоследна с резултат наполовина по-малък. И то в седмица, когато олигархът откри нова бензиностанция в София. Явно намерението му да си купи гласове срещу бензин ще удари на камък.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...