Само в 7DniBansko.bg

Валери Симеонов удари жестоко рамо на Банско: Втори лифт трябва да има! Иначе ще изгубим много туристи…

7 Dni Bansko20.11.201710700
валери симеонов

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов организира кръгла маса по предложението на кмета на община Банско за завършване на процедурата по изменение на действащия План за управление на Национален парк „Пирин“.

На срещата ще бъде обсъден и проектът за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение и допълнение на концесионния договор за „Ски зона с център гр. Банско“. На обсъждането са поканени заинтересовани страни, неправителствени организации, кметове на общини и експерти.

“Притесненията за зимния сезон са за липсата на кадри, които ние ще решим. Природозащитните организации нямаха притеснения за екологията и само един въпрос обсъдихме. Това е добре и означава, че се спазват нормите.

Всички на срещата се обединиха около мнението, че не бива да се продължава с дългите опашки долу на лифтовете за ски зоните и час по-скоро трябва да се намери решение. Цитирам и Андрей Ковачев, който също както всички присъстващи обяви, че няма притеснения за изграждането на втори кабинков лифт”, заяви вицепремиерът.

 

Валери Симеонов отказа коментар по интервюто си в агенция ПИК от вчера, в което разкри, че има проблеми в конституцията. “Събрали сме се тук за друг важен проблем. По 2-3 часа чакат хора от цяла Европа долу на лифтовете, това трябва да бъде решено. Иначе ще загубим тези туристи”, обяви Симеонов.

“Най-чистият транспорт е елетрическият и няма логика да се качват туристите с коли и бусове, което е много по-сериозно замърсяване”, заяви Симеонов и обеща утре да коментира политическите теми, свързани с разкритията му за коалиционните отношения.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *