Само в 7DniBansko.bg

Гнусни, жалки хорица! Вижте атаката на двама от “Да, България” срещу Банско!

7 Dni Bansko16.03.2017680
По донос на „еколога“ Тома Белев, представящ се от „Асоциация на парковете“, без да има законно право на това и с подкрепата на швейцарското WWF, което в България се управлява от жена му Веселина Кавръкова, немско-френският телевизионен канал ARTE пусна документален филм срещу България и Банско.
Консултанти са Тома Белев, Александър Дунчев, и двамата кандидати за депутати от движение „Да, България“, и Асен Йорданов от сайта „Бивол“. Поводът за доноса и филма са възстановителните работи, които се извършиха, за да се преодолеят щетите от наводнението през есента в Банско.
Тогава огромно бедствие връхлетя града и само благодарение на денонощната работа на хората от града, концесионера и доброволци се размина без жертви. Вследствие на няколкодневни валежи река Глазне, в която се събират водите на половин Пирин, заля града, разруши улици, къщи и хотели и разруши ски пътя към Банско. Стихията влачеше камъни и дървета все едно са сламки. Областният управител и Кмета обявиха тридневно бедствено положение.
И държавата се включи. От МОСВ дадоха светкавично всички разрешения, защото Пирин е Национален парк и обект на ЮНЕСКО и нищо в него не се позволява без изрично разрешение. Денонощно екипи възстановяваха града и ски пътя за предстоящия зимен сезон. Само за седмица, благодарение на хората и техниката, щетите бяха отстранени и Банско успя да открие зимният ски сезон. Той ще се окаже най-успешният в досегашната история на града.
Но, както е известно, всичко хубаво, което се случва в Банско, кара „еколозите“, начело с Тома Белев, да се опитват да го дискредитират и провалят. Още по време на възстановителните дейности в ски зоната са се изсипали десетина „еколози“ заедно с екипа на френско-немската телевизия.
Спасяването на града от бедствието е толкова брутално, тенденциозно, манипулативно и едностранно представено, че няма нищо общо с най-елементарни журналистически стандарти. Дори укрепването на брега на реката е представено едва ли не като екологична катастрофа и възможност Пирин да бъде унищожен.
Авторите на филма и консултантите представят България като най-корумпираната държава в Европа, гангстерските убийства преди повече от 15 години са представени сякаш са се случили вчера, изтъква се, че нямало никаква медийна свобода в България, а тази, която има, била платена.
Тома Белев е представен като героя, който черпел кураж и опора от мрежата от „природозащитници“. Даже се били опитали (разбира се, без да каже кой и защо) да го подкупят с 3.5 милиона евро. Знаем, че зелените са грантово зависими, но участието им в този филм на немско-френската ARTE надхвърля всякакви граници. Слугуването на чужди интереси и на конкурентите на зимния туризъм със сигурност е подплатено с някакви облаги, защото „еколозите“ не правят нищо даром.
Злепоставянето на България е честа практика на нашите „еколози“, особено в чужбина. Това не е първият филма на тази не толкова популярна телевизия срещу България и Банско. Със сигурност някой е платил заснемането и излъчването на тенденциозния филм, защото надали френско-немската телевизия ARTE, която е с рейтинг под 1% в Германия, без стимули ще тръгне да прави филми срещу България и Банско.
Щетите от бедствието в Банско са преодолени, всичко е възстановено, мина и без жертви, ски пътят работи. Сезонът е в разгара си и градът е пълен с туристи и над 300 милиона по света гледаха незабравимата победа на Радослав Янков в сноуборда.
А ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИ ЗАСЛУЖАВАТ ЛИ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕЗИ ГЛАСА ВИ НА ЗАДАВАЩИТЕ СЕ ИЗБОРИ!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *