Само в 7DniBansko.bg

Министър Балтова: Вторият лифт на Банско няма да пречи

7 Dni Bansko16.03.2017282

Не мисля, че издигането на втори лифт в парк “Пирин” ще пречи на туризма. Смятам, че ще се върви към към изготвяне на оценка за въздействие на околната среда – т.нар. ОВОС. Това заяви пред Би Ти Ви служебният министър на туризма Стела Балтова.

Отчитаме много добър зимен сезон тази година, Разговарях и с туроператорите, и с хотелиерите, резултатите са много добри, похвали се министър Балтова.

loading...

2 коментара

 • ИМПЕРИАЛИСТ

  16.03.2017 at 11:28

  Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище…. и т. н. Влакчетата по “Пръстена” да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като тази долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях.

  Reply

 • Ади

  16.03.2017 at 14:38

  ми като няма да пречи, строете го, не се занимавайте с безмислени и ненужни екооценки, каквито вече има

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...