Само в 7DniBansko.bg

Кървава русофилска закана: Ще ликвидираме физически всеки, посегнал на наш паметник в България! Ще има снимки с отрязани глави (Снимка)

7 Dni Bansko13.11.201720900
русофили

Фейсбук група с повече от 65 000 последователи призовава русофобите в България да бъдат ликвидирани. Става дума за страницата “България и Русия – заедно вовеки”. Публикацията, призоваваща към насилие, е от 09:57 часа в събота, алармира ПИК.

Тя гласи: “Събираме ударна група, които притежават огнестрелни оръжия. Бъдете сигурни, че настъпва времето, когато русофобите ще бъдат отстрелвани. Единствено русофобът, който не диша, не е заплаха за националната сигурност на България. Призоваваме всички родолюбиви българи да ликвидират русофоби!

Започваме да охраняваме на отделни дати руските и съветските паметници. Ще ликвидираме физически всеки, който се опита да ги оскверни, а снимки на отрязаните им глави ще разпространяваме по медиите.”

Към публикацията е приложена фалшива новина от сайт на име Bulgaria Today, която е със заглавие “Иво Христов е нападнат пред дома му от Радан Кънев и Емил Джасим”.